کمال­گرایی و سلامت جسمی

 

گرچه ارتباط بین کمال­گرایی و سلامت روانی، در حال روشن­شدن است، ارتباط بین کمال­گرایی و سلامت جسمی، کمتر مورد توجه قرار گرفته­است. پچ (۱۹۸۴) در مرور خود دریافت که کمال­گرایی به طور معناداری با بیماری­های متنوع، مانند سندرم روده تحریک­پذیر[۱]، اختلال در نعوظ[۲]، درد شکمی[۳] در کودکان، زخم ورم مخاط روده بزرگ[۴]، رابطه دارد. علاوه بر این، کمال­گرایی با یک سری از مشکلات بدنی، مانند سردردهای میگرنی[۵] (کوال[۶] و پریتچارد[۷]، ۱۹۹۰)، درد مزمن[۸] (ون هادنهو[۹]، ۱۹۸۶)، سردردها (استوت[۱۰]، ۱۹۸۴)، و آسم[۱۱] (موریس[۱۲]، ۱۹۶۱) رابطه دارد. با این حال، این مطالعات کمال­گرایی را به عنوان سازه­ای تک­بعدی مطالعه کرده­اند، که این امکان را به آنان نداده­است، که بررسی کنند که ابعاد مختلف کمال­گرایی چگونه با سلامتی مرتبط هستند. یک استثناء در پژوهش­ها، کار وایت و اسکوایتزر (۲۰۰۰) بود که رابطه بین کمال­گرایی با سندرم خستگی مزمن را بررسی کرده و به این نتیجه رسیدند که ابعاد خاصی از کمال­گرایی، با سندرم خستگی مزمن رابطه دارند که بیشترین تفاوت بین گروه مبتلا به سندرم خستگی مزمن و گروه گواه، در بعد نگرانی در مورد اشتباهات و تردید در مورد اعمال بود.

 

اکثر مطالعات اخیر، چندین متغیر شخصیتی دیگر را که با فرسودگی ورزشی مرتبطند، مورد مطالعه قرار داده­اند. در تحقیقات متعددی که توسط افرادی همچون چن[۱۳]، کی[۱۴]و تسای[۱۵] (۲۰۰۸)، گولد و همکاران (۱۹۹۶)، هیل و همکاران (۲۰۰۸) انجام شده ­اند، کمال­گرایی به فرسودگی ورزشی ربط داده­شده­است. در مطالعه­ای روی ۳۲۰ ورزشکار دانشگاهی، چن و همکاران (۲۰۰۸) دریافتند که کمال­گرایی ناسازگارانه با فرسودگی مرتبط بود، در حالی که کمال­گرایی سازگارانه با فرسودگی مرتبط نبود. این با تحقیقات قبلی گولد و همکاران (۱۹۹۶) همخوان بود. این داده­ ها همچنین به دلیل استانداردهای بالایی که توسط کمال­گرایان سازگار رعایت می­شوند، نیاز زیاد آنها برای سازماندهی­کردن، و نگرانی کم آنها برای اشتباهات و ارزیابی­های دیگر، احساسی شهودی[۱۶] به وجود می­آورند. در مقابل، کمال­گرایان ناسازگار در کنار استانداردهای بالایشان و نیاز زیادشان به سازماندهی، نگرانی زیادی برای اشتباهات و ارزیابی­های دیگر دارند. این بدان معناست که افراد کمال­گرای ناسازگار استانداردهای بالایی دارند که همیشه در مورد رسیدن به آنها نگرانند و نگرانی طاقت­فرسایی در مورد عقاید دیگران دارند. روی­هم­رفته، این حالتی مخرب است (گولد و آویتلی، ۲۰۰۹).

 

 

فیگلی[۱۷] (۱۹۸۴) کمال­گرایی، آرمان­خواهی و احساس نیاز به مورد پذیرش و احترام­بودن را به عنوان متغیرهای اثرگذار در فرسودگی دانسته­است. کاکلی[۱۸] (۱۹۹۲) گفت، فرسودگی بیشتر در ورزشکاران رشته­های انفرادی بروز می­ کند تا تیمی، و این پدیده بین ورزشکاران با طبقه اجتماعی-اقتصادی متوسط و بالاتر بیشتر وجود دارد.

 

این پژوهش مؤید این بحث است که احساس مشروط ارزش خود، درکمال­گرایی خودمحور و جامعه­محور مرکزی دیده ­می­شود (فلت، بسر، دیویس[۱۹]، و هویت، ۲۰۰۳)، و این که این ارتباط می ­تواند تلاش برای کمال­گرایی ناسازگارانه را تأیید کند و آسیب­پذیری نسبت به فرسودگی ورزشی را افزایش دهد (پی­هیل[۲۰]، کی هال[۲۱]، آراپلتون[۲۲]، آکزوب[۲۳]، ۲۰۰۸). تحقیقات تجربی بسیاری پیشایندهای فرسودگی را مانند کمال­گرایی،  فشار والدین، استرس ادراک­ شده، تعهد و انگیزش مورد بررسی قرار داده­اند (هاج و همکاران، ۲۰۰۸).

 

[۱]. irritable bowel syndrome

 

[۲]. erectile dysfunction

 

[۳]. abdominal pain

 

[۴]. ulcerative colitis

 

[۵]. migraine headaches

 

[۶]. Kowal, A.

 

[۷]. Pritchard, D.

 

[۸]. chronic pain

 

[۹]. Van Houdenhove, B.

 

[۱۰]. Stout, M.A.

 

[۱۱]. asthma

 

[۱۲]. Morris, R.P.

 

[۱۳]. Chen, L.H.

 

[۱۴]. Kee, Y.H.

 

[۱۵]. Tsai, Y.

 

[۱۶]. intuitive

 

[۱۷]. Fiegley, D. S.

 

[۱۸]. Coakley, J.

 

[۱۹] . Davis, R. A.

دانلود پایان نامه : کمال­گرایی و فرسودگی ورزشی

پایان نامه روانشناسی با موضوع همبسته­های روان­شناختی کمال­گرایی سه بعدی

پایان نامه : کمال­گرایی و سلامت جسمی

  ,، ,کمال­گرایی ,فرسودگی ,مورد ,۲۰۰۸ ,و همکاران ,کمال­گرایی و ,در مورد ,و سلامت ,خستگی مزمن

مشخصات

تبلیغات

آخرین ارسال ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

جاب ویژن بچه محل حضرت معصومه سلام الله علیها آسان گرام آغوز دانلود سابلیمینال مسیج اجاره خانه در ترکیه نهال گل محمدی تبریز ·٠•●گراف کو کانون هواداران دورتموند Somayeh Araghsoltan